Om  
Mani Hussaini

Mani Hussaini ønsker gjenvalg på Stortinget

– Jeg har lyst på en periode til, hvis valgkomiteen ønsker det, sier Mani Hussaini. Han representerer Akershus, der kabalen nå må legges på nytt etter at Anniken Huitfeldt har forlatt politikken. 

Mani Hussaini tar gjenvalg i 2025. 
Mani Hussaini tar gjenvalg i 2025. Foto: Torstein Bøe / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Mani Hussaini (Ap) er inne i sin første periode på Stortinget, og sitter i energi- og miljøkomiteen. Det er en av begrunnelsene han gir til at han ønsker gjenvalg. 

– Det tar jo litt tid å komme inn i stortingsarbeidet, det er jo et håndverk som må læres. Nå begynner det virkelig å bli spennende. Så jeg er innstilt på å ta en ny periode hvis jeg får tillit fra valgkomiteen og velgerne, sier Hussaini til Altinget.

Hussaini har bakgrunn som AUF-leder og har sittet i Aps sentralstyre gjennom den rollen. Han var også vararepresentant fra 2013 til 2021. 

På Akershus Aps stortingsliste i 2021 toppet Anniken Huitfeldt, slik hun har gjort ved de siste valgene. Nå er denne plassen ledig. Det er stor sannsynlighet for at Tonje Brenna blir toppkandidat. Også Tuva Moflag og Åsmund Aukrust er sterke navn til noen av de andre øverste plassene. Også Jan Christian Vestre har tilhold i Akershus, men kan også være aktuell som toppkandidat i andre fylker, med sin Vestlands-bakgrunn.

Sverre Myrli var andrekandidat ved forrige valg. Han har ennå ikke avklart om han stiller for en ny periode, og har ikke besvart Altingets henvendelse fredag. 

Det er fortsatt tidlig i prosessen. Valgkomiteen i Akershus settes ned først i juni. 

Altinget oppdaterer ukentlig oversikten over hvilke kandidater som har avklart om de stiller seg til disposisjon for en ny stortingsperiode eller om de takker for seg. 

Les også

 

Omtalte personer

Mani Hussaini

Stortingsrepresentant for Akershus, medlem, energi- og miljøkomiteen
Master i innovasjon og ledelse (Universitetet i Oslo)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00