Om  
Marius Sjømæling

Mottok Pårørendealliansens hederspris

Marius Sjømæling tildeles Pårørendealliansens Hederspris 2023 for sitt arbeid for barn av foreldre som har, eller har hatt rusproblemer. "Han er stadig aktiv med foredrag og kanskje provoserer han litt innimellom, og det trengs!" skriver juryen.

(F.v.) Espen Gade Rolland,
styreleder Pårørendealliansen og fagleder NSFs faggruppe psykisk helse og rus,
daglig leder Anita Vatland i Pårørendealliansen og Marius Sjømæling,
generalsekretær i Barn av rusmisbrukere.
(F.v.) Espen Gade Rolland, styreleder Pårørendealliansen og fagleder NSFs faggruppe psykisk helse og rus, daglig leder Anita Vatland i Pårørendealliansen og Marius Sjømæling, generalsekretær i Barn av rusmisbrukere.Foto: privat
Nora Didriksen

I 2009 grunnla Marius Sjømæling organisasjonen Barn av Rusmisbrukere. De siste 14 årene har han ledet organisasjonens arbeid for å gi barn av rusmisbrukere et stemme.

Onsdag mottok han Pårørendealliansens Hederspris for dette arbeidet.

− Organisasjonen er ledende på dette feltet og medvirker til at fokus, kompetanse, lovverk og forskrifter har tatt store steg i retning mot å spille mer på lag med disse barna, sier daglig leder av Pårørendealliansen Anita Vatland i en pressemelding.

Utdelingen fant sted under et møte i Helsedirektoratets brukerråd.

− Tusen takk for hedersprisen, det er til inspirasjon!  Men bare så det er sagt: det er ikke et tegn på at vi har nådd målet! Det er fortsatt veldig mye å ta tak i ute i tjenestene og hos fagfolkene. Det er bare å jobbe på videre og vi skal være pådriveren! sa prisvinneren under utdelingen.

I juryens begrunnelse står det blant annet:

Over mange år har Marius dedikert seg til å kaste lys på barn som pårørende og har sterkt fremmet behovet for å anerkjenne og støtte denne gruppen både individuelt og deres familier. Gjennom opprettelsen av en ledende organisasjon innen dette feltet, har han bidratt til betydelige fremskritt når det gjelder fokus, kompetanse, lovverk og forskrifter som bedre tar hensyn til disse barna og ungdommene. Hans engasjement har vært avgjørende for at denne gruppen nå opplever større samarbeid og forståelse.

Pårørendealliansens Hederspris 2023 består av et diplom, blomster og et reisegavekort på   kr 10 000. Det er et samlet styre som har tildelt prisen.

Omtalte personer

Marius Sjømæling

Grunnlegger og generalsekretær, Barn av Rusmisbrukere
Organisasjonspsykologi og ledelse (Handelshøyskolen BI)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024