Om  
Kari Ravnestad Kjørholt

Ny leder i Gi Effektivt

Kari Kjørholt er ny daglig leder i bistandsforeningen Gi Effektivt.

Foto: Gi Effektivt
Nora Didriksen

Kari Kjørholt er ny daglig leder i Gi Effektivt, det melder organisasjonen i en pressemelding.

- Jeg har alltid kjent på at jeg har vært veldig heldig i livet, født i Norge i en ressurssterk familie. Jeg har tenkt mye på hvordan jeg kan bidra på best mulig måte. Jeg synes arbeidet Gi Effektivt gjør er ekstremt verdifullt, og jeg er fantastisk glad for at jeg har fått muligheten til å videreutvikle denne organisasjonen til å samle inn hundrevis av millioner til effektiv bistand i årene fremover, sier Kjørholt. 

Kjørholt er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Hun har de siste to årene jobbet på ulike prosjekter i Equinor. 

Styreleder i Gi Effektivt Kristine B. Fredriksen er fornøyd med nyansettelsen.

- Vi er veldig glade for at Kari har takket ja til stillingen som daglig leder. Hun kjenner arbeidet til Gi Effektivt godt allerede. Vi har lagt opp en ambisiøs strategi med mål om 100 millioner kroner innsamlet i 2025, og vi er allerede på god vei dit. Jeg gleder meg til å se Kari ta fatt på dette arbeidet. 

Gi Effektivt er en videreformidlingstjeneste som vurderer de mest veldokumenterte og kostnadseffektive tiltakene for å forbedre verden.

- Mye har blitt bedre i verden de siste årene. Men fremdeles er det altfor mange som lever i fattigdom og dør av sykdommer vi vet hvordan vi kan forebygge og behandle. De aller mest effektive bistandstiltakene er 100 ganger mer effektive enn de gjennomsnittlige, men svært få vet om dette og penger er en flaskehals for å oppskalere tiltakene. Gi Effektivt kommer med kontinuerlig oppdaterte anbefalinger om de aller mest effektive bistandsorganisasjonene, sier Kjørholt.

 

Omtalte personer

Kari Ravnestad Kjørholt

Leder, Gi Effektivt
Sivilingeniør (NTNU, 2021)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00