Om  
Ulf Leirstein

Tidligere Frp-topp skal lede politikkarbeidet i SMB Norge

Tidligere stortingsrepresentant Ulf Leirstein har gått inn i rollen som leder for politikk og organisasjon i SMB Norge, en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter.

Tidligere Frp-topp Ulf Leirstein trer inn i ny rolle. Bildet er tatt i forbindelse med et landsstyremøte i Frp, kort tid før han forlot partiet.
Tidligere Frp-topp Ulf Leirstein trer inn i ny rolle. Bildet er tatt i forbindelse med et landsstyremøte i Frp, kort tid før han forlot partiet.Foto: Vidar Ruud / NTB
Hans Andreas Starheim

Tidligere stortingsrepresentant Ulf Isak Leirstein har gått inn i rollen som ny leder for politikk og organisasjon i SMB Norge. Organisasjonen omtaler seg selv som Norges eneste interesseorganisasjon for kun de små og mellomstore bedriftene.

Leirstein har siden 1. mars i fjor vært ansatt som organisasjonsrådgiver i samme organisasjon.

– Jeg ser frem til å arbeide med næringspolitikk for de små og mellomstore bedriftene. Disse bedriftene utgjør ryggraden i næringslivet, og det er viktig at de og deres rammebetingelser også er i fokus overfor myndighetene, skriver Leirstein i en e-post til Altinget.

Skal fremme politiske saker

I sin nye rolle har han ansvar for det politiske arbeidet SMB Norge gjør for å fremme politiske saker overfor Stortinget og regjering. I tillegg har han ansvaret for å utvikle organisasjonen videre.

– Det er krevende tider for mange små og mellomstore bedrifter, og derfor er det ekstra viktig at politikerne legger forholdene til rette for at disse skal kunne lykkes. Håper at jeg med min bakgrunn fra politikken kan bidra til å få frem budskapet – til de som tar beslutninger i regjering og på Stortinget, sier Leirstein.

Han fremhever sin allsidige bakgrunn fra politikken på alle tre nivåer som den viktigste kvalifikasjonen han tar med seg inn i jobben.

16 år på Stortinget

Leirstein var stortingsrepresentant i 2005–2021, hvor han blant annet var 1. nestleder i Finanskomiteen, og medlem av Justiskomiteen og Kontroll- og konstitusjonskomiteen.  Han har tidligere også ledet Fremskrittspartiets Ungdom, han var varaordfører i Moss 1999–2003, og gruppeleder for Frp i Østfold fylkesting 2003–2005.

I 2018 måtte han trekke seg som parlamentarisk nestleder og justispolitisk talsmann i Frp, som følge av en varslingssak. Leirstein har beklaget de aktuelle sakene, som ikke fikk noe rettslig etterspill.

I 2019 meldte Leirstein seg ut av Frp, og fullførte stortingsperioden som uavhengig. Han har siden meldt overgang til Høyre, meldte Dagsavisen i fjor.

Omtalte personer

Ulf Leirstein

leder for politikk og organisasjon i SMB Norge

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00