Om  
Dag-Inge Ulstein

Ulstein sier nei til videre Stortings-liv

To av tre i KrFs trio på Stortinget dropper ut etter valget i 2025. Dag-Inge Ulstein takker nei til gjenvalg og til å fortsette som nestleder i partiet, melder Vårt Land. 

Nestleder og stortingsrepresentant Dag-Inge Ulstein sier nei til gjenvalg. 
Nestleder og stortingsrepresentant Dag-Inge Ulstein sier nei til gjenvalg. Foto: Annika Byrde / NTB

Avisen skriver mandag at både valgkomiteen i Hordaland KrF og i partiet sentralt har fått beskjed om at hans tid i rikspolitikken er over. 

Da er det kun partileder Olaug Bollestad av dagens partigruppe som fortsetterl, etter at også Kjell Ingolf Ropstad har meldt at han ikke tar gjenvalg. 

– Avgjørelsen om å takke nei hviler på en helhetsvurdering hvor hensynet til familien inngår, sier Ulstein til Vårt Land.

Han beskriver 12 intense år siden han ble bedt om å bli med i Monica Mælands (H) borgerlige byråd i Bergen. Deretter ble han finansbyråd i Bergen før han ble utviklingsminister i Solberg-regjeringen i 2019. Han har kun hatt en periode som stortingsrepresentant, og det blir med det i denne omgang. 

Ulstein har sittet i utenriks- og forsvarskomiteen de siste årene. Da Kjell Ingolf Ropstad trakk seg som partileder etter pendlerbolig-avsløringene rett før stortingsvalget i 2021, pekte flere på Dag-Inge Ulstein som en mulig arvtaker. Da ble det pekt på hans manglende stortingserfaring som en av grunnene til at han ikke var aktuell. For tiden er han fungerende partileder, under Olaug Bollestads sykmelding. 

Politisk kommentator og tidligere KrF-rådgiver Emil André Erstad skriver i Vårt Land at Ulsteins beslutning er dårlig nytt for Olaug Bollestad. Han kaller Ulstein ett av partilederens «trygge kort».  

«Utan Ulstein ved Bollestads side kan det sentrums-KrF vere borte for godt», skriver Erstad. 

Omtalte personer

Dag-Inge Ulstein

Stortingsrepresentant for Hordaland, nestleder (KrF), medlem, utenriks- og forsvarskomiteen, medlem, Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet
Bachelor i teologi (Fjellhaug Internasjonale Høgskole 2004), bachelor i arbeids- og organisasjonspsykologi (Universitetet i Bergen 2011)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024