Sveinung Rotevatn
 svarer 
Terje Aasland

Kva er problemet med innhaldet i rein energi-pakken som gjer dette så vanskeleg for regjeringa?

«Statsråden svarer» er robotgenerert innhold som opprettes automatisk med data fra Stortingets base over de spørsmål som stilles av stortingsrepresentanter og besvares av regjeringens statsråder. Overskriftene er skrevet av Altinget. Altinget tar forbehold om feil i innholdet.

Spørsmål 1798 (2023-2024)

Rein energimarknadspakka vil gje meir fornybar energi, sterkare forbrukarrettar og meir energisparing.

Kva er problemet med innhaldet i denne rein energi-pakken som gjer dette så vanskeleg for regjeringa?

Svar fra tirsdag 23. april 2024

Norge har et godt samarbeid med EU, også på energifeltet. Dette er i vår interesse. Jeg vil blant annet peke på at norske bedrifter gjennom EØS-avtalen får tilgang til det europeiske markedet på like konkurransevilkår. Regjeringen er opptatt av å ivareta samarbeidet med EU, også i tiden framover.

EU har vedtatt flere direktiver og forordninger på energiområdet de siste årene, blant annet regelverket i Ren energi-pakken fra 2018 og 2019. Ren energi-pakken består av åtte direktiver og forordninger som blant annet omhandler organisering av kraftmarkedet, fornybar energi og energieffektivisering.

Ren energi-pakken er et omfattende regelverk. Regjeringen er opptatt av å gjøre en grundig vurdering av de enkelte rettsaktene for å analysere hvilke konsekvenser de har for Norge, avklare norske posisjoner og sikre at norske interesser blir ivaretatt. Det er for tidlig å si når dette arbeidet vil bli sluttført.

0:000:00