Stortinget sa ja til internasjonal avtale mot vold og trakassering i arbeidslivet

ILO-konvensjonen 190 om avskaffelse av vold og trakassering ble ratifisert i Stortinget 1. juni i år. Kun Fremskrittspartiet som stemte imot. Trine Lise Sundnes (Ap) mener ratifiseringen vil bidra til et tryggere arbeidsliv, spesielt for kvinner og andre sårbare grupper.

– Seksuell trakassering og vold er fremdeles et stort problem i norsk arbeidsliv. Derfor er det så viktig at vi nå har ratifisert ILO Konvensjon 190, sier en fornøyd Trine Lise Sundnes (Ap).
– Seksuell trakassering og vold er fremdeles et stort problem i norsk arbeidsliv. Derfor er det så viktig at vi nå har ratifisert ILO Konvensjon 190, sier en fornøyd Trine Lise Sundnes (Ap).Foto: Christina Guldstad
Christina Guldstad

– ILO-konvensjonen som nå er tatt inn i norsk lov, er den første av sitt slag i verden. Det er en internasjonal avtale som har som mål å avskaffe trakassering og vold i arbeidslivet. Det er et ganske stort mål og det er ikke hverdagskost at vi ratifiserer ILO-konvensjoner, sier arbeiderpartipolitiker Trine Lise Sundnes til Altinget.

Hun uttrykker stor glede over at ratifiseringen nå er på plass.

– Det er lett å tenke at alt er så mye verre i alle andre land og at vi har det så bra her hjemme, men seksuell trakassering og vold er fremdeles et stort problem i norsk arbeidsliv. Derfor er det så viktig at vi nå har ratifisert ILO Konvensjon 190, sier Sundnes.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00