Om  
Per-Willy Amundsen

Fratas alle verv og partirettigheter

Per-Willy Amundsen fratas alle verv og partirettigheter i Frp frem til 31. januar neste år. Frem til da får han kun lov til å representere partiet på Stortinget.

Per-Willy Amundsen (Frp) mister sine partirettigheter og alle verv i Fremskrittspartiet ut januar 2025. Beslutningen er en konsekvens av hans kontroversielle Facebook-uttalelser om kvinner og muslimer, som ble kjent 8. mars.
Per-Willy Amundsen (Frp) mister sine partirettigheter og alle verv i Fremskrittspartiet ut januar 2025. Beslutningen er en konsekvens av hans kontroversielle Facebook-uttalelser om kvinner og muslimer, som ble kjent 8. mars.Foto: Terje Pedersen/NTB
Ingrid Skovdahl

Det meddeler Frps organisasjonsutvalg i en pressemelding på partiets nettsider tirsdag kveld.

Frem til 31. januar 2025 fratas Per-Willy Amundsen alle verv i partiet. Han skal heller ikke kunne velges til andre verv på vegne av eller i Frp. Beslutningen innebærer også at Amundsen ikke kan være delegat til landsmøte, medlem av partiets landsstyre eller medlem av årsmøter i fylkes- og lokallag. Han får ikke være observatør i Troms Frps fylkesstyre, og mister i tillegg retten til å delta på møter, kurs og konferanser i partiets regi.

Amundsen vil derimot fortsette å representere Troms på Stortinget.

Beslutningen innebærer at Per-Willy Amundsens muligheter til å påvirke Frps politikk og organisasjonsutforming, blir sterkt begrenset ut dette året.

– Dette er samlet en streng reaksjon, sier Anni Skogman, leder av Frps organisasjonsutvalg, i pressemeldingen fra partiet.

Utvalget opplyser at Amundsen har fått mulighet til å forklare seg for partiet, og at han forstår at dette ikke skulle ha skjedd. De meddeler også at de mot bakgrunn av partiets vedtekter har vurdert flere ulike sanksjoner, i tillegg til at Amundsen trakk seg fra posisjonen som leder av Stortingets justiskomité. 

Les også

Ser alvorlig på saken

Beslutningen kommer etter at Amundsen for to uker siden publiserte flere kontroversielle utsagn om kvinner og muslimer, på Facebook.

«Med Norge og Israel mot arabere som dreper mennesker, slik dere har for vane å gjøre. Så dra en annet sted med din moral. Det er som regel dere som dreper oss. Og Islam har en hel gjeng med psykopater som dreper», skrev han blant annet.

– Vi ser svært alvorlig på saken der Per-Willy Amundsen deltok i diskusjon på Facebook på en svært uheldig måte. Det ble fremsatt uttalelser som er fullstendig uakseptable, sier Anni Skogman.

I tillegg til de interne reaksjonene i partiet, har Oslo politidistrikt også åpnet en sak mot Amundsen, der de etterforsker om ytringene på Facebook er straffbare i henhold til straffelovens paragraf 185 som hatefulle ytringer. Amundsen har hittil ikke villet benytte seg av muligheten til å forklare seg for partiet, ifølge VG

Les også

Omtalte personer

Per-Willy Amundsen

Stortingsrepresentant (Frp)
påbegynte studier i siviløkonomi (Norges Handelshøyskole, 1995), IKT (Høgskolen i Sør-Trøndelag, 2001)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00