Analyse av 
Silje Sjursen Skiphamn

Nå skal hun rive av plasteret på sykehustilbudet i Nord-Norge

Sykehustilbudet i Nord-Norge har vært plastret sammen i en årrekke, uten at noen har klart å ta ordentlig tak i det egentlige problemet. Nå har helseminister Ingvild Kjerkol bestemt seg for å rive av plasteret. Om hun så må gjøre det med makt. Det kommer til å svi.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kan ikke forvente å bli mer populær hvis hun ender med å legge ned akuttfunksjoner og fødeavdelinger i Nord-Norge.
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol kan ikke forvente å bli mer populær hvis hun ender med å legge ned akuttfunksjoner og fødeavdelinger i Nord-Norge.Foto: Annika Byrde / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

«Norge skal ha en desentralisert sykehusstruktur som sikrer beredskap og gir alle innbyggere forsvarlig og trygg behandling på sykehus», står det i Hurdalsplattformen.

Det står også at regjeringen vil «utvikle og styrke det desentraliserte sykehustilbudet i Norge, flytte mer av den elektive virksomheten ut til lokalsykehus, og styrke den lokale akuttberedskapen».

I Senterpartiet mener nå mange at det som skjer med sykehusene i Nord-Norge er i strid med regjeringsplattformen. Det samme mener en del lokalpolitikere i Arbeiderpartiet, men hun som faktisk bestemmer, er av en helt annen oppfatning.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00