Om  
Sunniva Bjerkaas

Sunniva Bjerkaas blir Støres nye rådgiver

I forrige uke ble det kjent at Emma Giskås tar over som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet. Nå er Sunniva Bjerkaas utnevnt til ny rådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre. 

GÅR INN MED FRISKT MOT: Sunniva Bjerkaas tar over som politisk rådgiver for Jonas Gahr Støre. Hun kommer fra stillingen som politisk rådgiver for Rigmor Aasrud i Aps stortingsgruppe. 
GÅR INN MED FRISKT MOT: Sunniva Bjerkaas tar over som politisk rådgiver for Jonas Gahr Støre. Hun kommer fra stillingen som politisk rådgiver for Rigmor Aasrud i Aps stortingsgruppe. Foto: Arbeiderpartiet
Eira Lie Jor

Sunniva Bjerkaas er utnevnt til ny rådgiver for statsminister Jonas Gahr Støre, skriver regjeringen i en pressemelding. 

– Jeg er utrolig glad for tilliten som politisk rådgiver for Jonas Gahr Støre. Jeg kjenner Jonas som en hardtarbeidene og klok mann, som jeg ser frem til å både bistå og lære av, skriver hun i en tekstmelding til Altinget.

Hun tar over jobben etter Emma Giskås, som tar over som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiet. 

Bjerkaas har jobbet som politisk rådgiver i Arbeiderpartiets stortingsgruppe siden oktober 2021 og var før det valgkampmedarbeider i partiet. Nå har hun rollen som rådgiver for Rigmor Aasrud. Hun har også vært konsulent ved 22. juli-senteret. 

Hun forteller at hun har troa på prosjektet, og ser fram til en arbeidshverdag med høyt tempo. 

– Det viktigste nå er å få Norge gjennom urolige tider, sørge for at folk får bedre råd og ta vare på vår sikkerhet. Tempoet blir helt sikkert høyere enn jeg er vant med, men det går jeg inn i med friskt mot, skriver hun. 

Bjerkaas har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og har tidligere jobbet i både NRK, Dagsavisen og studentavisen Universitas. 

Hun begynner i jobben allerede mandag 15. april. Giskås vil fortsette som rådgiver for Støre fram til 21. april.  

Les også

Omtalte personer

Sunniva Bjerkaas

Rådgiver for Jonas Gahr Støre
Mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00