Sykehjem på anbud: Vil at private skal konkurrere basert på kvalitet og ikke pris

Før har både pris og kvalitet vært avgjørende når Oslo kommune har valgt private til å drive sykehjem. Nå vil Oslo Høyre at kun kvalitet skal være avgjørende, og at kommunen også skal være med i konkurransen.

Ordførerkandidat Anne Lindboe og helse- og sosialpolitisk talsperson Hassan Nawaz i Oslo Høyre vil ikke privatisere alle sykehjem. Men de vil at private aktører og kommunen skal konkurrere om nye sykehjemsplasser, og at kvalitet skal avgjøre hvem som får anbudet.
Ordførerkandidat Anne Lindboe og helse- og sosialpolitisk talsperson Hassan Nawaz i Oslo Høyre vil ikke privatisere alle sykehjem. Men de vil at private aktører og kommunen skal konkurrere om nye sykehjemsplasser, og at kvalitet skal avgjøre hvem som får anbudet. Foto: Silje Sjursen Skiphamn
Silje Sjursen Skiphamn

– Tidligere har man i konkurransegrunnlaget lagt vekt på både pris og kvalitet. Og man har gjort besparelser ved å konkurrere på pris. Det ønsker vi å gå vekk fra, sier Hassan Nawaz, helse- og sosialpolitisk talsperson for Høyre i Oslo.

Han viser til avsløringene om dårlig eldreomsorg på NRKs Brennpunkt og de kritikkverdige forholdene som har blitt dokumentert på Ullern helsehus i hovedstaden.

 – Jeg tror disse sakene har gjort mange usikre på om de vil få en trygg og verdig omsorg med det de har krav på. Derfor bør kvalitet på tjenestene trumfe alt. De som tilbyr best omsorg, vinner anbudet, uavhengig av pris, sier Nawaz.