Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Valgkomiteens hodepine: Kan Arbeiderpartiet ha to mangemillionærer i ledelsen?

Jan Christian Vestre seiler opp som favoritt til å gå inn i Ap-ledelsen. Bankkontoen hans er det største hinderet. 

Jan Christian Vestre kan bli Arbeiderpartiets nestleder. Han er åpenbart et av partiets største talenter og har en glød og entusiasme som resten av partiet sliter med å mobilisere. Men er han for rik, spør Veslemøy Østrem i denne analysen. 
Jan Christian Vestre kan bli Arbeiderpartiets nestleder. Han er åpenbart et av partiets største talenter og har en glød og entusiasme som resten av partiet sliter med å mobilisere. Men er han for rik, spør Veslemøy Østrem i denne analysen. Foto: Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Det er tre uker igjen til Arbeiderpartiets landsmøte, og i spekulasjonene om hvem som skal lede partiet de neste årene, har nye navn dukket opp.

«Fornyelse» og «samlende» var Jonas Gahr Støres bestilling til valgkomiteen, da han møtte dem tidligere i vinter. LO-leder Peggy Hessen Følsvik, som leder det krevende arbeidet, har også fått beskjed om at ingen – bortsett fra Støre selv – er fredet i denne prosessen.

Tonje Brenna er selvskreven til den ene av nestlederrollene. De siste dagene har Jan Christian Vestres navn stadig oftere blitt nevnt til den andre. Han kan bli den sannsynlige etterfølgeren for Bjørnar Skjæran. Hadde det ikke vært for kontoen hans.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00