Dette skjer på forsvars- og sikkerhetsfeltet i uke 9: Toppmøte i Paris, Putins årlige tale og frist for NSM-rapport

Mens vestlige ledere møtes i Paris for å diskutere Ukraina, bygger spenningen seg opp til Russland-president Vladimir Putins årlige tale til nasjonalforsamlingen.

Torsdag skal Russland-president etter planen holde sin årlige tale for nasjonalforsamlingen i Russland.
Torsdag skal Russland-president etter planen holde sin årlige tale for nasjonalforsamlingen i Russland.Foto: Sergei Savostyanov / Sputnik / Reuters / NTB
Frode Andresen

Mandag 26. februar

  • Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar på toppmøte om Ukraina i Paris. Der skal ha møte europeiske ledere og regjeringsrepresentanter, og Frankrike-president Emmanuel Macron er vert. Temaet for møtet er styrking av samarbeidet for å støtte Ukraina.
  • Nupi avholder et seminar om rivaliseringen mellom Kina og USA i Oslo. Kai He fra Griffith University i Australia kommer for å drøfte det han omtaler som institusjonell fred.
  • Ungarns nasjonalforsamling skal etter planen stemme over Sveriges Nato-søknad.
  • Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) deltar på ministermøte i Verdens handelsorganisasjon (WTO) i Abu Dhabi i De forente arabiske emirater.

Tirsdag 27. februar

  • Justiskomiteen på Stortinget avholder høring om Justis- og beredskapsdepartementets forslag til endringer i straffeloven som har til hensikt å styrke det strafferettslige vernet mot skadelig påvirkningsvirksomhet fra fremmed etterretning i Norge.
  • Det er varslet en minnesmarkering nær Kreml i Moskva, ved stedet der den russiske opposisjonslederen Boris Nemtsov ble drept for ni år siden.
  • Leder for Natos militærkomité, Rob Bauer, taler til tankesmien Institute of International and European Affairs (IIEA) i Dublin i Irland.

Onsdag 28. februar

  • Støre møter Polens statsminister Donald Tusk i Warszawa. De skal diskutere den sikkerhetspolitiske situasjonen, Ukraina, Europa-politikk og forholdet mellom Polen og Norge.

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00