Om  
Christian Tybring-Gjedde

Christian Tybring-Gjedde gir seg i politikken

Oslo Frps førstekandidat Christian Tybring-Gjedde takker for seg i politikken. Det åpner døra for et mulig Wara-comeback. Selv peker Tybring-Gjedde på en annen arvtaker på toppen av Oslo-lista. 

TAKKER FOR SEG: Christian Tybring-Gjedde har snart 20 år på Stortinget bak seg. Nå sier han til Aftenposten at han ikke er motivert for en ny periode. 
TAKKER FOR SEG: Christian Tybring-Gjedde har snart 20 år på Stortinget bak seg. Nå sier han til Aftenposten at han ikke er motivert for en ny periode. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Eira Lie Jor

Etter fem perioder på Stortinget velger Christian Tybring-Gjedde (Frp) å takke for seg, skriver Aftenposten. Han er førstekandidat for Frp i Oslo. 

– Jeg er ikke motivert til å ta en ny periode på Stortinget, sier han til Aftenposten.

Det åpner for en kamp om plassene i Oslo Frp. Tidligere denne uken meldte tidligere Frp-statsråd Tor Mikkel Wara i VG at han var klar for å være førstekandidat i Oslo. I samme avis har FpU-leder Simen Velle også meldt sitt kandidatur til partiets Oslo-liste. Også mangeårig bystyrepolitiker i Oslo for Frp, Aina Stenersen, har i Aftenposten blitt lansert som en aktuell kandidat til å få en plass høyt oppe på Oslo Frps liste. 

Tybring-Gjedde forteller til Aftenposten ble overrasket over at han ikke fikk en telefon før Wara og Velle annonserte sine kandidaturer i VG og omtaler prosessen i Oslo som «uryddig». Han beskriver det som mediestyrt. 

– Det blir skrevet om som om det allerede er avgjort. Jeg synes det har vært en helt unødvendig uryddig prosess. Så jeg er fornøyd med å være ferdig, sier han til Aftenposten. 

Samtidig bruker han anledningen til å peke på Aina Stenersen som en naturlig arvtaker og spår at hun vil vinne en eventuell kampvotering om førsteplassen i Oslo-partiet. 

– Jeg er veldig, veldig motivert for å gjøre meg disponibel for stortingslisten, sa hun selv til Aftenposten. 

Hun valgte å ikke ta gjenvalg til Oslo bystyre i 2023-valget, men har før dette flere perioder bak seg som bystyrerepresentant i hovedstaden. 

Les også

Omtalte personer

Christian Tybring-Gjedde

Stortingsrepresentant (FrP), fraksjonsleder, Utenriks- og forsvarskomiteen
bachelor, Political Science (Loyola University, Chicago, USA, 1988), master, International Studies (University of Denver, USA, 1990), NATO Defence College (Roma, Italia, 1997)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00