Om  
Bjørn Tore Markussen

Går fra ledergruppen i Sparebank 1 Nord-Norge til forsvarssjefens ledergruppe

Bjørn Tore Markussen er ansatt som ny sjef for teknologi og IKT i Forsvaret. 

Bjørn Tore Markussen er ansatt som Forsvarets nye IKT-sjef, og blir dermed en av avdelingsdirektørene i Forsvarsstaben.
Bjørn Tore Markussen er ansatt som Forsvarets nye IKT-sjef, og blir dermed en av avdelingsdirektørene i Forsvarsstaben.Foto: Forsvaret
Nora Didriksen

Bjørn Tore Markussen trer inn i forsvarssjefens ledergruppe som ny sjef for teknologi og IKT. Han vil på vegne av forsvarssjefen være utøvende ansvarlig for å styre og utvikle Forsvarets IKT, herunder Cyberforsvaret og forsvarsgrenene. Det melder Forsvaret i en pressemelding.

– Krig, stormaktrivalisering, klimaendringer og teknologiske endringer fører til uforutsigbarhet og ustabilitet i Norges omgivelser. Derfor blir det viktig å fornye og modernisere etablerte IKT-løsninger og ta i bruk ny teknologi på en ansvarlig måte. Jeg gleder meg til å komme tilbake til Forsvaret, og bli kjent både med folkene og kompetanse, sier Markussen.

Han kommer fra stillingen som konserndirektør for innovasjon og forretningsutvikling i Sparebank 1 Nord-Norge. Han har tidligere erfaring fra strategisk og operativ teknologi og forretningsledelse, blant annet fra Det Norske Veritas og Aker-systemet (Ocean Data Foundation). Han har utdanning innen forretningsøkonomi fra Universitetet i Tromsø og innen internasjonale studier fra IMD.

Markussen har òg tidligere erfaringer fra Forsvaret. Han har tidligere arbeidet i Hans Majestet Kongens Garde. Han har utdanning fra Hærens Krigsskole, og fra Sjefskurset ved Forsvarets høgskole i 2016.

Bjørn Tore Markussen tiltrer stillingen i april. Som en av avdelingssjefene i Forsvarsstaben vil han ha ansvar for utviklingen av Forsvarets IKT-systemer, som er planlagt gjennom moderniseringsprogrammet Forsvarssektoren 2024 (F24).

– I Forsvaret planlegger vi en formidabel utvikling innenfor IKT-feltet i årene som kommer, så jeg ser frem til å få Bjørn Tore Markussen med på laget. Han har en erfaring og personlighet som er midt i blinken for å bidra til å styrke Forsvarets operative evne ved bred ledererfaring og stødig ledelse på IKT-området, sier generalløytnant Ingrid Gjerde, sjef for Forsvarsstaben.

Omtalte personer

Bjørn Tore Markussen

Konserndirektør Innovasjon og forretningsutvikling i SpareBank 1 Nord-Norge, styreleder ved Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT
Krigsskolen (1993), Forretningsøkonomi (UiT, 1997), Internasjonale studier (2012), Sjefskurset (FHS, 2016)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00