Om  
Sveinung Rotevatn

Sikter mot ny stortingsperiode: «Måtte tenke meg om ganske grundig»

Venstre-toppen Sveinung Rotevatn ønsker gjenvalg. Det melder han torsdag på egen Instagram-profil. 

Stiller seg til disposisjon for en ny fireårsperiode på Stortinget. 
Stiller seg til disposisjon for en ny fireårsperiode på Stortinget. Foto: Lise Åserud / NTB

«Eg har vore heldig nok til å få vere heiltidspolitikar i snart 15 år». 

Slik starter Sveinung Rotevatn (V) en post på Instagram torsdag ettermiddag, der han melder at han tar gjenvalg på Stortinget ved valget neste år. 

Valget har ikke vært åpenbart, skal vi tro Rotevatn: 

«Dette er ein livsstil som krev mykje. Det er lange dagar, dei fleste helgene forsvinn i jobb, og det er eit eksponert liv med tidvis hardt medietrykk og ikkje minst eit stort ansvar. Slik sett kunne det på mange måtar vore godt å gjere noko anna no, vere litt meir anonym og leve eit anna liv. Mange av mine kollegaer på Stortinget har tatt det valet no, og eg forstår dei veldig godt», fortsetter han. 

Han har likevel meldt til valgkomiteen i Hordaland at han stiller seg til disposisjon. Han er født i Bergen, men er vokst opp i Nordfjordeid. Rotevatn var innvalgt for Sogn og Fjordane i 2013–2017, men er valgt inn for Hordaland i inneværende periode. Han sitter i finanskomiteen.

Rotevatn begrunner dette med at han fortsatt syns det er spennende å drive med politikk, at Venstre er i vekst og at han ønsker å være med å påvirke viktige beslutninger de neste årene. Han nevner en ny EU-debatt, sikkerhet og forsvarspolitikk og energi og klima. 

Sveinung Rotevatn ble kommunestyrerepresentant i 2011. Han varUnge Venstre-leder fra 2010 til 2013 og ble valgt som 1. nestleder i Venstre i 2020. Han var statssekretær fra 2018 til 2020 og ble klima- og miljøminister i 2020 og frem til valget i 2021. 

I perioder har Ane Breivik vært Rotevatns vara på Stortinget. Hun har også meldt at hun ønsker fast plass på Stortinget, men ønsker å stille for Akershus. 

Her kan du se hvilke andre politikere som har bestemt seg – enten for gjenvalg eller at de gir seg på Stortinget i 2025: 

Les også
Omtalte personer

Sveinung Rotevatn

1. nestleder i Venstre, stortingsrepresentant for Vestland (Hordaland), medlem av finanskomiteen
Mastergrad i rettsvitenskap (Universitetet i Bergen, 2018)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00