Analyse av 
Magnus Takvam

Det er lokalvalg om en uke – ikke regjeringsvalg!

Det politiske dramaet i neste ukes lokalvalg dreier seg om Arbeiderpartiet oppslutning, om partiets historiske rolle som det ledende folkepartiet går tapt. Politisk kommentator Magnus Takvam analyserer valget ved inngangen til valgkampens siste uke.

Et hovedgrep i Arbeiderpartiets valgkampstrategi har vært å utfordre Høyre til å synliggjøre egen politikk, særlig på to områder – eldreomsorg og eiendomsskatt, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator.  
Et hovedgrep i Arbeiderpartiets valgkampstrategi har vært å utfordre Høyre til å synliggjøre egen politikk, særlig på to områder – eldreomsorg og eiendomsskatt, skriver Magnus Takvam, Altingets politiske kommentator.  Foto: Jan-Petter Dahl, TV 2/ NTB / Anne Elisabeth Næss / montasje
Magnus Takvam

Egentlig liker jeg ikke å bruke store ord, fordi det så ofte viser seg ikke å være dekning for dem. Virkeligheten jevner det som oftest til og livet fortsetter omtrent som før, med noen små justeringer som ingen tenker over.

Når det gjelder hypotesen om et slags skjebnevalg for Arbeiderpartiet denne gang, så holder jeg likevel fast på den. Det er unødvendig å bruke lang tid på å forklare hvorfor. Kombinasjonen av historisk dårlige tall i meningsmålingene og habilitets- og krisesakene i regjeringen, legger seg på toppen av de siste årenes diskusjon om mer strukturelle årsaker til sosialdemokratiets og de brede folkepartiers fall i Europa. 

Krisen for Arbeiderpartiet og regjeringen har uansett blitt det underliggende tema i valgkampen, og det framstår som om valget er en stor folkeavstemning om regjeringsprosjektet, Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre. 

Det framstår som om valget er en stor folkeavstemning om regjeringsprosjektet, Arbeiderpartiet og Jonas Gahr Støre.

Magnus Takvam, politisk kommentator, Altinget

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00