Om  
Marian Hussein

Hussein tar gjenvalg

SVs nestleder, Marian Hussein, ønsker å sitte på Stortinget også neste periode. Dermed kan det bli kamp om førsteplassen på Oslo SVs liste.

Marian Hussein er den første med somalisk bakgrunn som har fått fast plass på Stortinget. Nå varsler hun at hun ønsker seg en periode til.
Marian Hussein er den første med somalisk bakgrunn som har fått fast plass på Stortinget. Nå varsler hun at hun ønsker seg en periode til.Foto: Terje Pedersen / NTB.
Silje Sjursen Skiphamn

Hussein kom inn på Stortinget i 2021 og ble valgt til nestleder i SV i 2023. Til Aftenposten sier helsepolitikeren at hun stiller seg til disposisjon for en ny periode.

Ifølge partiet er det usikkert om Kari Elisabeth Kaski ønsker å ta gjenvalg. Hun var listetopp for Oslo SV ved forrige valg, mens Hussein sto på andreplass.

Hussein ønsker ikke å si hvilken plass hun går for denne gangen:

– Jeg søker til tilliten fra partiet igjen. Og så er det uansett nominasjonskomiteen og nominasjonsmøtet som avgjør det, sier hun til Aftenposten.

Kan bli kamp om førsteplassen

SV-nestlederen er imidlertid ikke ukjent med kampvoteringer. Hun ble nestleder etter å ha vunnet en kampvotering mot Lars Haltbrekken, og utelukker ikke at det også kan bli kampvotering på Oslo SVs nominasjonsmøte.

– Jeg har ikke tenkt å spekulere på det. Det overlater jeg til nominasjonskomiteen og nominasjonsmøtet, sier Hussein. 

Ifølge Aftenposten kan det bli kamp om førsteplassen selv om Kaski ikke skulle ta gjenvalg. Hun skal ha sagt til nære støttespillere at hun egentlig har bestemt seg for å ikke gjøre det, men at hun muligens kan ombestemme seg.

Omtalte personer

Marian Hussein

Nestleder, Sosisalistisk Venstreparti, stortingsrepresentant (SV), medlem, helse- og omsorgskomiteen, medlem, Stortingets delegasjon til OSSEs parlamentariske forsamling

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00