Private selskaper har store forventninger til maktskiftet i Oslo

Høyre har lovet å konkurranseutsette tre–fire sykehjem når de overtar makten i Oslo. Interessen blant de kommersielle selskapene som tidligere drev sykehjem i hovedstaden varierer, men alle forventer bedre betingelser for de private når Høyre overtar.

Hovseterhjemmet var ett av 11 sykehjem i Oslo som tidligere ble drevet av kommersielle konsern. Nå drives sykehjemmet av den ideelle aktøren Diakonhjemmet Omsorg AS. 
Hovseterhjemmet var ett av 11 sykehjem i Oslo som tidligere ble drevet av kommersielle konsern. Nå drives sykehjemmet av den ideelle aktøren Diakonhjemmet Omsorg AS. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Solveig RuudSilje Sjursen Skiphamn

Høyre og Frps fremgang i kommunevalget åpner for flere private sykehjem i norske kommuner. I Oslo har for eksempel Høyre varslet at de ønsker å konkurranseutsette tre–fire sykehjem. Partiet vil også vurdere å la private utføre flere helse- og omsorgstjenester på vegne av kommunen enn i dag.

– Dette handler ikke utelukkende om sykehjem. Vi vil samarbeide mer med private aktører og la oss styre mindre av ideologiske skylapper, slik vi har sett i velferdspolitikken i Oslo gjennom åtte år, sier Hassan Navaz, fraksjonsleder for Høyre i helse- og sosialutvalget.

Det er ingen tvil om at vi kommer til å åpne for flere private sykehjem.

Hassan Navaz, fraksjonsleder helse- og omsorgsutvalget i Oslo (H)

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00