Analyse av 
Silje Sjursen Skiphamn

Velkommen til Sykehus Joker Nord!

Sykehusprosessen i Nord-Norge minner om Joker Nord. Ingen er helt sikre på reglene, og til slutt sitter det en taper igjen.

Forrige uke reiste helseminister Ingvild Kjerkol til Nord-Norge. I Tromsø ble hun ønsket velkommen av styreleder i Helse Nord, Renate Larsen. Også direktør i Helse Nord, Marit Lind, og UNN-direktør Anita Schumacher møtte statsråden.
Forrige uke reiste helseminister Ingvild Kjerkol til Nord-Norge. I Tromsø ble hun ønsket velkommen av styreleder i Helse Nord, Renate Larsen. Også direktør i Helse Nord, Marit Lind, og UNN-direktør Anita Schumacher møtte statsråden.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

På 2000-tallet spilte Krøvel Velle-Voll bort både huset, hytta, trygda og nyra si i det fiktive lotterispillet Extra Joker Nord. Han var en håpefull, men ufrivillig deltager i et spill hvor han ikke kunne reglene. At reglene forandret seg hele tiden underveis, hjalp heller ikke Velle-Voll fra Velle i Volle.

– Vi har hatt innbrudd her i Joker Nords lokaler av folk som prøver å få tak i reglene. Men de ligger trygt i en safe 50 meter under bakkenivå, sier Joker Nord-verten, i Bård Tufte Johansens skikkelse, i en av episodene.

Det bærende konseptet i Joker Nord, er man ikke kan stole på tallene. I Extra-spillet som Joker Nord hentet inspirasjon fra, er reglene enkle. Spilleren får noen tall og skal gjette om datamaskinen velger tall som er større eller mindre. Kommer jokeren, vinner man førstepremien.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00