Om  
Frode Andresen

Han blir ny forsvarsjournalist i Altinget

Frode Andresen (27) er ansatt som ny politisk journalist i Altinget, der han vil dekke forsvars- og sikkerhetspolitikk. 

Frode Andresen blir politisk journalist i Altinget med ansvaret for forsvars- og sikkerhetspolitikk.
Frode Andresen blir politisk journalist i Altinget med ansvaret for forsvars- og sikkerhetspolitikk.Foto: Altinget

– Med denne ansettelsen styrker vi hele Altingets nyhetsavtrykk. Frode Andresen vil bidra til å bygge videre på vår ferskeste nisje Altinget Forsvar. Han har en unik kompetanse om forsvars- og sikkerhetspolitikk, og kombinerer dette med sin helt egne teft for nyheter. Frode har lang erfaring og et bredt kildenettverk. I tillegg er han en likandes trønder, og det er aldri feil i en hardtarbeidende redaksjon, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem, om Altingets siste rekruttering. 

Frode Andresen går inn i et langvarig vikariat i redaksjonen.

Andresen er utdannet journalist og har jobbet i en årrekke i Dagbladet. Der har han vært sentral i det løpende nyhetsarbeidet, og har vært sentral både i avisens dekning av koronapandemien og av Ukraina-krigen. Han var også i en periode tilknyttet politisk avdeling. Det siste året har han vært frilansjournalist i Brussel, men forsvar- og sikkerhetspolitikk som sitt spesialfelt. I høst har han vært tilknyttet VGs nyhetsredaksjon. Andresen er fra Namsos og startet sin karriere i Namdalsavisa. 

– Stillingsbeskrivelsen tok meg med storm. Jeg kan ikke tenke meg noe mer spennende for tiden enn å dypdykke ned i norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk. Nå gleder jeg meg til å lære av mine nye, flinke kollegaer i Altinget, sier Andresen. 

Omtalte personer

Frode Andresen

Politisk journalist, Altinget Forsvar
bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Oslo og Akershus

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00