Om  
Egil Matsen

Han blir ny leder i Sparebankstiftelsen

Egil Matsen ledet Koronakommisjonen. Nå er han ansatt som ny sjef i Sparebankstiftelsen DNB. 

VIL GJØRE EN FORSKJELL: – Sparebankstiftelsen DNB har muligheten til å gjøre en forskjell for mange gjennom støtte til gode formål, sier Egil Matsen (t.h). Her sammen med styreleder Nils Øveraas. 
VIL GJØRE EN FORSKJELL: – Sparebankstiftelsen DNB har muligheten til å gjøre en forskjell for mange gjennom støtte til gode formål, sier Egil Matsen (t.h). Her sammen med styreleder Nils Øveraas. Foto: Sparebankstiftelsen DNB
Eira Lie Jor

Sparebankstiftelsen DNB drysser hvert år store summer over gode formål - alt fra kultur og idrett til lokale tiltak kan få støtte fra stiftelsen. Nå er Egil Matsen ansatt som ny leder for stiftelsen. Han tar over for André Støylen, som har blitt leder i Amediastiftelsen. 

– Sparebankstiftelsen DNB har muligheten til å gjøre en forskjell for mange gjennom støtte til gode formål. Jeg ser frem til å videreføre det gode arbeidet sammen med fagekspertene internt og samarbeidspartnere innen de ulike fagområdene, sier Egil Matsen i en pressemelding. 

Matsen er samfunnsøkonom fra NHH og kommer fra stilling som professor på NTNU. Han ledet Koronakommisjonen, som gjennomgikk håndteringen av pandemien og sitter i dag som medlem av Etikkrådet til Oljefondet (Statens pensjonsfond - utland).Han har også vært visesentralbanksjef i Norges bank. 

Styreleder Nils Øveraas er svært glad for ansettelsen. 

– Vi har lagt stor vekt på å ansette en leder som forstår hvilken betydning stiftelsen har i det norske samfunnet, og som kan sørge for at det gode arbeidet som er gjort over mange år blir videreført på en solid måte. Med Egil Matsen får vi en trygg og stødig leder som sammen med fagekspertene i administrasjonen kan håndtere de områdene vi tildeler midler til. Samtidig har han en unik erfaring knyttet til finansforvaltningen og håndteringen av eierskapet i DNB, sier han. 

Matsen tiltrer i september 2024. 

Les også

Omtalte personer

Egil Matsen

Professor ved NTNU Handelshøyskolen, Styremedlem i KLP, påtroppende direktør for Sparebankstiftelsen DNB, medlem i Etikkrådet for Statens pensjonsfond utland
Ph.D. i økonomi (Norges Handelshøyskole, 2001)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024