Om  
Jon Haakon Malmer-Høvik

Kåret til årets helseleder

Jon Haakon Malmer-Høvik er tildelt Helselederprisen til Norsk sykehus- og helsetjenesteforening. Han får prisen for sitt banebrytende arbeid med å ta i bruk teknologi og kunstig intelligens innen avansert bildediagnostikk.

Jon Haakon Malmer-Høvik, avdelingsleder for avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken, har vunnet prisen som årets helseleder.
Jon Haakon Malmer-Høvik, avdelingsleder for avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken, har vunnet prisen som årets helseleder.Foto: Annika Byrde / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Malmer-Høvik jobber som avdelingsleder ved avdeling for bildediagnostikk i Vestre Viken. Helseforetaket består av flere sykehus, og prisvinneren har bidratt til at Vestre Viken er ledende i Norge med å tilby bildediagnostikk på tvers av sykehusene.

Avdelingslederen beskrives som en leder som brenner for ledelse og sine ansatte. Han er opptatt av et bærekraftig helsevesen og svært opptatt av å bringe innovasjon inn i arbeidet i avdelingen.

– Med kraftig økning i antall henvisninger til avansert bildediagnostikk, kombinert med knappe ressurser, har Jon Haakon Malmer-Høvik vært svært innovativ for å kunne gi best mulig helsetjenester til pasienter som trenger bildediagnostisk utredning i Vestre Viken, sier Anders Frafjord, styreleder i Norsk sykehus- og helsetjenesteforening.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00