Om  
Ingvild Kjerkol

Kjerkol skal lede Aps energi- og miljøfraksjon

I kraft av den nye rollen blir tidligere helseminister Ingvild Kjerkol også leder for Stortingets energi- og miljøkomite. 

FÅR NY ROLLE: Ingvild Kjerkol får en ny rolle på Stortinget og blir Aps fraksjonsleder på energi og miljø. 
FÅR NY ROLLE: Ingvild Kjerkol får en ny rolle på Stortinget og blir Aps fraksjonsleder på energi og miljø. Foto: Lise Åserud / NTB
Eira Lie Jor

Arbeiderpartiets stortingsgruppe har i dag valgt Ingvild Kjerkol som fraksjonsleder i energi- og miljøfraksjonen, opplyser Arbeiderpartiet i en pressemelding. 

– Med Ingvild får vi en dyktig og erfaren politiker på et område som er svært viktig for Arbeiderpartiet. Både energipolitikken og miljø og natur er store oppgaver for både regjeringen og gruppa i tiden framover, sier parlamentarisk leder for Arbeiderpartiet Rigmor Aasrud i meldingen.

Rollen som leder av Arbeiderpartiets energi- og miljøfraksjon, og leder av Stortingets energi- og miljøkomité, er ledig etter at Marianne Sivertsen Næss ble utnevnt til ny fiskeri- og havminister i statsråd forrige fredag. 

Endringene i regjering skjedde som følge av at Kjerkol måtte gå av som helse- og omsorgsminister, etter at hun ble tatt i å ha fusket på masteroppgaven sin. Nord universitet konkluderte med at oppgaven hennes strykes.

Tidligere næringsminister Jan Christian Vestre ble fredag utnevnt til ny helse- og omsorgsminister. Tidligere fiskeri- og havminister Cecilie Myrseth ble utnevnt til ny næringsminister og Marianne Sivertsen Næss som nevnt gikk inn i regjering som ny fiskeriminister. 

Sigurd Rafaelsen går også inn som medlem i energi- og miljøkomiteen. Han er vararepresentant for Marianne Sivertsen Næss.

– Med Sigurd får vi også en tidligere ordfører som har mye erfaring med kraftpolitikk, sier Aasrud i meldingen. 

Rafaelsen er ordfører i Lebesby kommune i Finnmark og leder av Finnmark Arbeiderparti. 

Les også

Omtalte personer

Ingvild Kjerkol

Stortingsrepresentant (Ap), leder, Trøndelag Ap

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00