Om  
Jan Frich

Ny toppsjef i Helse Midt-Norge

Jan Frich er ansatt som ny administrerende direktør i Helse Midt-Norge. Han kommer fra jobben som administrerende direktør ved Diakonhjemmet sykehus i Oslo.

Jan Frich begynner som administrerende direktør i Helse Midt-Norge 16. september.
Jan Frich begynner som administrerende direktør i Helse Midt-Norge 16. september.Foto: Helse Midt-Norge RHF
Silje Sjursen Skiphamn

– Jeg er glad for muligheten til å bli del av det store laget som arbeider for å skape og videreutvikle en god og likeverdig helsetjeneste til befolkningen i Midt-Norge, sier Jan Frich i en pressemelding.

Han er utdannet lege fra Universitetet i Oslo, og har doktorgrad i medisin og mastergrad i helseadministrasjon fra samme sted. Frich har også en master i medisinsk antropologi fra Brunel University i London, samt lederutdanning fra Harvard University.

Den nye toppsjefen i Helse Midt-Norge har bred erfaring fra ulike lederstillinger i helsesektoren. Før han ble sykehusdirektør ved Diakonhjemmet, var han fagdirektør og viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF. Frich er i tillegg styreleder ved Nordlandssykehuset HF.

Les også

Tiltrer i september

– Vi er svært fornøyde med at Jan Frich har takket ja til stillingen som ny administrerende direktør ved Helse Midt-Norge RHF, sier styreleder i det regionale helseforetaket, Odd Inge Mjøen.

– Helsesektoren står overfor betydelige utfordringer og Jan Frichs kunnskap og erfaring vil være en styrke for oss i dette arbeidet.

Frich erstatter Stig Arild Slørdahl, som i april varslet at han ville gå av etter eget ønske over sommeren. Han har ledet Helse Midt-Norge siden 2015.

Den nye direktøren i Helse Midt-Norge tiltrer 16. september. 

Omtalte personer

Jan Frich

Administrerende direktør på Diakonhjemmet sykehus
cand.med og dr.med (universitetet i Oslo), spesialist i nevrologi (2008) master i medisinsk antropologi (Brunel University London, 2001), master i helseadministrasjon (Universitetet i Oslo, 2008)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024