Om  
Aleksander Snarheim

Blir Norges ungdomsdelegat til FNs naturtoppmøte

Aleksander Snarheim blir del av Norges delegasjon til FNs toppmøte om konvensjonen om biologisk mangfold.

Han er sentralstyremedlem i Natur og Ungdom. Nå blir Aleksander Snarheim del av Norges delegasjon til FNs naturtoppmøte.
Han er sentralstyremedlem i Natur og Ungdom. Nå blir Aleksander Snarheim del av Norges delegasjon til FNs naturtoppmøte.Foto: Privat
Jakob Bjørnøy

– Jeg ser frem til å kunne være en stemme for unge og urfolks medvirking i areal- og naturspørsmål, sier Aleksander Snarheim i en pressemelding.

I slutten av oktober reiser han til Colombia som ungdomsdelegat i Norges delegasjon til FNs toppmøte om konvensjonen om biologisk mangfold. Møtet avholdes mellom 21. oktober og 1. november.

– Avtalen inneholder allerede flere gode og viktige formuleringer på medvirkning, men vi har en lang vei å gå før unge og urfolk har en reell påvirkning på hvordan vi bruker verdens areal i dag. Naturavtalen er det desidert viktigste grepet verden har gått tatt for å ivareta naturen og det biologiske mangfoldet, sier han.

Snarheim ble nominert til posten av Natur og Ungdom, hvor han selv sitter som sentralstyremedlem. I dag ble det klart at Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner har vendt tommelen opp for kandidaturet.

– Verden står ovenfor en global naturkrise som vi må jobbe sammen for å løse, og jeg håper Norge fortsetter å være en sterk stemme for at avtalen skal være ambisiøs og inneholde gode formuleringer på hvordan vi skal bekjempe denne krisen i felleskap. 

Les også

Omtalte personer

Aleksander Snarheim

Sentralstyremedlem i Natur og ungdom, Norges Ungdomsdelegat til FNs naturtoppmøte

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00