Høyre-profil satser på ny stortingsperiode

Ine Marie Eriksen Søreide varslet nominasjonskomiteen i Oslo høyre i helgen om at hun er klar for en ny stortingsperiode. 

Ine Eriksen Søreide tar gjenvalgt. Det har hun meddelt valgkomiteen i Oslo Høyre. 
Ine Eriksen Søreide tar gjenvalgt. Det har hun meddelt valgkomiteen i Oslo Høyre. Foto: Javad Parsa / NTB

Søreide ble valgt inn på Stortinget i 2001, og er motivert for en ny periode. Det melder hun i VG lørdag.

– I dag har jeg gitt beskjed til nominasjonskomiteen i Oslo Høyre om at jeg stiller meg til disposisjon for en ny periode, så er det opp til Oslo Høyre å sette sammen stortingslisten vår for de neste fire årene. Jeg er veldig heldig som har fått muligheten til å jobbe med norsk politikk på Stortinget og i regjering siden 2001, sier hun til VG.

Søreide har hatt to statsrådposter, og blir ofte nevnt som Erna Solbergs arvtaker som Høyre-leder. Hun var forsvarsminister fra 2013 til 2017 og utenriksminister i perioden 2017–2021.

Hun er fortsatt motivert for stortingsarbied. 

– Vi er i en brytningstid hvor vi må navigere i en veldig kompleks verden. Det motiverer meg. Derfor ønsker jeg å være med videre, sier hun til avisen. 

Søreide var fast møtende fra 2001, og ble i 2005 valgt inn på fast plass fra Oslo-benken. Siden den gang har hun fått stadig mer makt og ansvar. Ved valget i 2021 var hun førstekandidat, og det forventes at hun også blir det i 2025. 

Hun har vært medlem av flere komiteen, og startet sin karriere i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, som hun ledet fra 2005 til 2009. Etter den gang har utenriks- og forsvarspolitikk vært hennes felt. Hun leder i dag Den utvidede utenriks- og forsvarskomité og Utenriks- og forsvarskomiteen. 

Omtalte personer

Ine Eriksen Søreide

Stortingsrepresentant Oslo (H), leder, Utenriks- og forsvarskomiteen
Cand.jur., Universitetet i Tromsø, 2007)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024