Om  
Frode Alfheim

Sammenslått LO-forbund får nytt navn

Etter at Industri Energi og Forbundet Ledelse og teknikk (FLT) slo seg sammen, har de vært på jakt etter nytt navn. Nå er det klart hva det blir. 

SAMMEN ER VI STERKE: – Vi skal være en styrke for våre medlemmer, i fagbevegelsen og i arbeidslivet, sier Frode Alfheim om IE&FLTs nye navn. 
SAMMEN ER VI STERKE: – Vi skal være en styrke for våre medlemmer, i fagbevegelsen og i arbeidslivet, sier Frode Alfheim om IE&FLTs nye navn. Foto: Carina Johansen / NTB
Eira Lie Jor

– Det er med stor glede jeg annonserer at vi har valgt et nytt navn. Vi har lyttet til våre medlemmer og tillitsvalgte, og nå skal vi bære navnet «Styrke» med stolthet, sier forbundsleder Frode Alfheim i en pressemelding. 

LO-forbundene Industri Energi (IE) og Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) er slått sammen og har lenge jobbet med hva forbundets nye navn skal være. 

Nå er det altså klart at det nye navnet blir «Forbundet Styrke». 

Forbundet er LOs fjerde største med 80 000 medlemmer innen olje, gass, landindustri, ledelse, teknikk og arbeidsinkludering. 

Alfheim forklarer at de har vært en lang navneprosess i organisasjonen og at over 2000 medlemmer har kommet med navneforslag. 

SLIK KAN DET BLI: Landsstyret skal 12. juni behandle en plan for innfasing av det nye navnet, opplyser forbundet i en pressemelding. 
SLIK KAN DET BLI: Landsstyret skal 12. juni behandle en plan for innfasing av det nye navnet, opplyser forbundet i en pressemelding.  Foto: Egil Brandsøy / IE&FLT

Han understreker at Forbundet Styrke symboliserer forbundets mål og visjon.

– Vi skal være en styrke for våre medlemmer, i fagbevegelsen og i arbeidslivet, sier han i pressemeldingen. 

Landsstyret skal 12. juni behandle en plan for innfasing av det nye navnet. Fram til dato for nytt navn vil fortsatt IE&FLT brukes som midlertidig navn, opplyser de i pressemeldingen. 

Les også

Omtalte personer

Frode Alfheim

Forbundsleder, Industri Energi, leder, LOs olje- og gassutvalg

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00