Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

Regjeringen gjør seg sårbare for hugg, men er røff Høyre-retorikk en suksessformel?

En overraskende avlysning, et ny-ord i politisk retorikk og uenige økonomer som tas til inntekt på begge sider. Det er duket for en valgkamp med prosenter og rentebane-snakk. Hvem vinner mest på det?

Erna Solberg på vei til Stortingets spørretime på onsdag, dagen før revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem av regjeringen. Solberg kalte det «reversert budsjett», og mente regjeringen må bruke alle krefter på å rydde opp i eget rot. 
Erna Solberg på vei til Stortingets spørretime på onsdag, dagen før revidert nasjonalbudsjett ble lagt frem av regjeringen. Solberg kalte det «reversert budsjett», og mente regjeringen må bruke alle krefter på å rydde opp i eget rot. Foto: Terje Pedersen / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Onsdag morgen satt 250 medieledere med fokuset rettet mot en scene på Hotel Norge i Bergen. Det var Medieleder-konferanse, og et av hovednavnene på programmet var Høyre-leder Erna Solberg. Hun skulle snakke til landets mektigste redaktører og mediedirektører om lederskap. Konferansieren, hennes tidligere regjeringskollega Thorbjørn Røe Isaksen, nå samfunnsredaktør i E24, slo en vits da Erna Solbergs avlysning ble offentliggjort. 

«Hun måtte i spørretimen. Jonas var der, og det var viktigere enn oss. Det er litt overraskende for meg, for da jeg satt i regjeringen med henne, pleide «spørretime» fra Ernas side å være synonymt med «grilling med Sindre». 

Nå må det poengteres at redaktører, hvis selvbilde sjelden er det laveste, kan ha godt av å bli nedprioritert av partiledere innimellom. Men likevel vakte denne avlysningen nysgjerrigheten min, for Støre møter da vitterlig opp i Stortinget både titt og ofte, og Solberg har mange anledninger til å duellere med ham. Vi var jo endatil i Bergen ... Så hva var det som var så viktig akkurat denne onsdagen?

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00