SV kutter omstridt trygdeforslag i alternativt budsjett

Både SV og LO var sketptiske til forslaget i regjeringens statsbudsjett om å starte forsøk med trygdejustert lønn. I sitt alternative budsjett har SV slettet hele posten, og satser på varig tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) i stedet.

Kirsti Bergstø reagerte ba regjeringen legge prøveordning med trygdejustert lønn tilbake i skuffen. I SVs alternative budsjett er posten slettet.
Kirsti Bergstø reagerte ba regjeringen legge prøveordning med trygdejustert lønn tilbake i skuffen. I SVs alternative budsjett er posten slettet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hans Andreas Starheim

Da regjeringen la frem sitt forslag til statsbudsjett tidligere i høst, sa SV-nestleder Kirsti Bergstø til Altinget at hun var overrasket over at det var lagt inn penger til et forsøk med trygdejustert lønn.

– Dette er i utgangspunktet et forslag vi har bedt regjeringen om å putte i en skuff, og nå har de valgt å ta det frem igjen, sa Bergstø den gangen.

Med denne ordningen vil personer som har redusert arbeidsevne kunne være på jobb i fulltid, mens arbeidsgiver bare betaler lønn tilsvarende den faktiske produktiviteten til den ansatte. Arbeidstakeren kompenseres så for den reduserte inntekten med uføretrygd.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00