Frps alternative budsjett: Eldremilliard, men ingenting til barnehospice

Eldremilliarden er på plass, og det samme er investeringstilskuddet til heldøgns omsorgsplasser, som regjeringen kuttet. I tillegg vil Frp bruke 200 millioner på flere intensivplasser og 840 millioner på modernisering av Ålesund sjukehus. Men Andreas hus har partiet ikke nevnt i sitt alternative budsjett.

Helsepolitisk talsperson i Frp, Bård Hoksrud, trekker frem ekstra penger til sykehusene og eldreomsorg som hovedsatsinger i partiets alternative statsbudsjett.
Helsepolitisk talsperson i Frp, Bård Hoksrud, trekker frem ekstra penger til sykehusene og eldreomsorg som hovedsatsinger i partiets alternative statsbudsjett.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Silje Sjursen Skiphamn

Frp la torsdag frem sitt alternative statsbudsjett, som det siste partiet på Stortinget. Partiet vil bruke 7,1 milliarder mer på helse og eldreomsorg enn det regjeringen gjør i sitt budsjettforslag.

Hovedsatsingene til Frp kan oppsummeres slik:

– Eldreomsorgen løfter vi skikkelig med én milliard ekstra til kommunene. I I tillegg putter vi tilbake investeringstilskuddet for heldøgns omsorgsboliger som regjeringen fjernet og foreslår penger til å bygge ut kjøkken på sykehjem, sier Bård Hoksrud fornøyd.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00