Om  
Geir Olsen

Går tilbake til Venstres stortingssgruppe

Etter bare to år i stillingen som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT Norge vender Geir Olsen tilbake til Venstres stortingsgruppe som partiets finansrådgiver.

Geir Olsen kommer tilbake til Venstre etter to år i IKT Norge.
Geir Olsen kommer tilbake til Venstre etter to år i IKT Norge.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Hans Andreas Starheim

Etter å ha jobbet for Venstre i 25 år, gikk Geir Olsen i 2022 til stillingen som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT Norge. To år senere vender han altså tilbake dit han kom fra, og vil fra 1. mars igjen fungere som finanspolitisk rådgiver i Venstres stortingsgruppe.

Stillingen som finansrådgiver ble ledig da Audun Gotaas Bonde gikk fra stortingsgruppen til å bli byrådssekretær for miljø- og samferdselsbyråd Marit Vea etter lokalvalget i fjor høst.

Geir Olsen startet sin karriere i partiet som generalsekretær i 1997. Han gikk så i 2002 inn som politisk rådgiver og pressekontakt for Lars Sponheim i Bondevik 2-regjeringen, og senere som statssekretær i finansdepartementet i samme regjering. 

Han jobbet deretter i ulike posisjoner i Venstres stortingsgruppe, før han igjen ble utnevnt som statssekretær i finansdepartementet, da partiet gikk inn i Solberg-regjeringen i 2018.

Jarle Roheim Håkonsen overtar stillingen som Olsen forlater i IKT Norge. Roheim Håkonsen kommer fra stillingen som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Omtalte personer

Geir Olsen

Finansrådgiver for Venstres stortingsgruppe

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024