Om  
Marianne Borgen

Oslo-ordfører tildelt hederspris

Oslo-ordfører Marianne Borgen er tildelt Norges Handikapforbund Oslos hederspris for sitt mangeårige engasjement. − Det er en samlet innsats over tid som det står stor respekt av, sier regionleder i NHF Oslo.

Regionleder i NHF Oslo, Karl Haakon Sævold (t.h.) overrak tirsdag hedersprisen til ordfører Marianne Borgen.
Regionleder i NHF Oslo, Karl Haakon Sævold (t.h.) overrak tirsdag hedersprisen til ordfører Marianne Borgen.Foto: NHF Oslo
Nora Didriksen

Tirsdag avholdt Norges Handikapforbund Oslo et åpent møte om det kommende valget. Under møtet ble ordfører Marianne Borgen tildelt organisasjonens hederspris.

− Jeg er utrolig rørt og glad over en slik heder. Jeg ble litt satt ut, forteller Borgen.

Borgen får prisen for sitt årelange engasjement. Hun blant annet har vært en svært aktiv og verdifull pådriver både når det gjelder barn og familier, utdanning, aktivitet og arbeid, universell utforming, transport, brukerstyrt personlig assistanse og på mange andre felt. Det skriver organisasjonen i en pressemelding.

− Jeg har hatt stor glede av samarbeidet med Handikapforbundet og andre interesseorganisasjoner gjennom alle år. Det har hjulpet meg å forstå, og ikke minst har det gjort vår politikk bedre, sier Borgen.

Regionleder i Norges Handikapforbund Oslo, Karl Haakon Sævold, overrak prisen til Borgen. Prisen består av et maleri av Akershus festning av kunstneren Jarle Rosseland.

− Marianne Borgen har gjennom en årrekke vist et særlig engasjement for rettighetene til funksjonshindrede. NHF Oslos hederspris er en anerkjennelse av lang og viktig innsats for likestilling, inkludering og full samfunnsdeltakelse på alle livets områder, sier Sævold.

 

Omtalte personer

Marianne Borgen


E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00