Haltbrekken provosert av utlysning av oljeblokker før revidert budsjett

I fjor lyste regjeringen ut de årlige leteblokkene for olje og gass i juni, etter forhandlingene med SV om revidert budsjett. Årets utlysning kom imidlertid kvelden før revidert budsjett ble lagt fram. Dermed er det ingen muligheter for SV til å fjerne leteblokker i forhandlingene om budsjettet. SVs Lars Haltbrekken kaller det en provokasjon.

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken er SVs klimapolitiske talsperson, og sitter i energi- og miljøkomiteen.
Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken er SVs klimapolitiske talsperson, og sitter i energi- og miljøkomiteen.Foto: Terje Bendiksby / NTB
Elisabeth Bergskaug

Torsdag la regjeringen fram sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2023. Det er ingenting i forslaget som tyder på at FNs klimapanel har gitt sitt siste varsel før den globale oppvarmingen passerer 1,5 grader, eller at verden nylig har inngått en global naturavtale, ifølge Venstre, MDG og SV.

– Det er altfor svakt på klima og natur. Regjeringen gjør en stor økning i pengebruken, men på klima og miljø står det stille. De grepene regjeringen nå skryter av, er ting SV har slåss inn gjennom budsjettforhandlingene, sier SVs klimapolitiske talsperson Lars Haltbrekken til Altinget.

Det er altfor svakt på klima og natur. Regjeringen gjør en stor økning i pengebruken, men på klima og miljø står det stille

Lars Haltbrekken
Stortingsrepresentant (SV)

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00