Dette er Altinget Arbeidsliv

Hva står egentlig på spill i norsk arbeidsliv? Altinget Arbeidsliv gir deg nyhetene, bakgrunnsstoffet, analysene og debattene som gjør deg litt klokere på hva som foregår i arbeidslivspolitikken.

Hvordan vil fremtidens arbeidsliv se ut?
Hvordan vil fremtidens arbeidsliv se ut?Foto: Vidar Ruud / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

3. oktober åpnet Altinget i Norge. Den rendyrkede politiske nettavisen har 22 år bak seg i Danmark og åtte i Sverige. Nå er det Norges tur. Altinget dekker politikk fra et nøytralt ståsted og er opptatt av en faktabasert og analytisk tilnærming. Som Altinget-leser kan du få tilgang på dagsaktuelle nyheter, spaltister og debatt om allmenn politikk, både internasjonalt, nasjonalt, regionalt og kommunalt.

I våre fagpolitiske nisjer går vi mer i dybden.

Altinget Arbeidsliv dekker utviklingen i norsk arbeidsliv – de politiske dragkampene, de viktige aktørene, de lange linjene og de internasjonaletrendene. De aller fleste av oss har  en tilknytning til arbeidslivet på en eller annen måte, men likevel når de store debattene om fremtidens arbeidsliv sjelden gjennom i media. Det vil Altinget Arbeidsliv gjøre noe med.

Vi går bak talepunktene til LO og NHO og leter etter svar på hva som virkelig står på spill, hvem som egentlig har makt, hvor de grunnleggende skillelinjene går, og hvordan kompromissene blir laget

Veslemøy Østrem
Sjefsredaktør, Altinget.no
Er arbeidslivet mer brutalt enn før? Jobber vi annerledes etter pandemien? Hvordan møter vi arbeidskraftbehovet når eldrebølgen treffer oss for fullt? Hvilke krav stiller generasjon Z til arbeidsmarkedet? Hva blir de viktigste kravene i neste lønnsoppgjør? Altinget Arbeidsliv følger politikken, organisasjonene og konfliktene, fra et analytisk og nøytralt ståsted. Vi går bak talepunktene til LO og NHO og leter etter svar på hva som virkelig står på spill, hvem som egentlig har makt, hvor de grunnleggende skillelinjene går, og hvordan kompromissene blir laget.

Starheim er nisjeredaktør

Altinget Arbeidsliv skal dekke både den løpende politiske situasjonen og de store linjene i norsk arbeidsliv. Vi skal skrive om arbeidsmiljø, bevegelser i arbeidsmarkedet, arbeidslivskriminalitet, og ikke minst om løpende konflikter, og om de ulike aktørene i norsk arbeidslivspolitikk.

Hans Andreas Starheim er nisjeredaktør for Altinget Arbeidsliv. Han kommer fra en rolle som politisk journalist i Vårt Land. Tidligere har han jobbet som rådgiver på Stortinget for Venstre, og har også lang erfaring fra organisasjonslivet.

Utgivelser

Altinget Arbeidsliv kommer ut to ganger i uken i et nyhetsbrev med nyheter, debatt, bakgrunnsartikler og analyser. I utgangspunktet er dette mandag og torsdag.

Vi starter uken på mandag med et overblikk over hva som skjer på arbeidslivsfeltet, samt med aktuell arbeidslivsdebatt fra en av våre spaltister eller medarbeidere. Torsdagens nyhetsbrev er fyldigere, og vil også ha med aktuell innsikt og ferskt nyhetsstoff.

Kontakt

Hvis du har ideer til temaer, ønsker å delta i debatten eller vil melde inn kalenderhendelser, er du velkommen til å kontakte redaksjonen:

Hans Andreas Starheim, nisjeredaktør Altinget Arbeidsliv.

Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget.

Hvis du vil sende et debattinnlegg, kan du skrive til [email protected]

Du kan sende navnenyheter til [email protected] og pressemeldinger og hendelsesnyheter til [email protected].

Har du spørsmål om ditt abonnement, skriv til [email protected]

Annonser

Ønsker du at annonsere eller få din stillingsannonse på Altinget Arbeidsliv, så kontakt Altinget Annonser på [email protected] 

Omtalte personer

Hans Andreas Starheim

Nisjeredaktør, Altinget Arbeidsliv

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00