Dette er Altinget Løvebakken

Vil du vite hva som skjer i korridorene på Løvebakken, hvor velgerne går og hva som er historiene bak de politiske vedtakene? Da er Altinget Løvebakken en nisje for deg. 

De to løveskulpturene har helt siden Stortingets åpning i 1865 voktet inngangsplatået til stortingsbygningen. De har gitt navn til Løvebakken.&nbsp;<h4>&nbsp;</h4>
De to løveskulpturene har helt siden Stortingets åpning i 1865 voktet inngangsplatået til stortingsbygningen. De har gitt navn til Løvebakken. 

 

Foto: Anne Elisabeth Næss
Veslemøy Hedvig Østrem

3. oktober åpnet Altinget i Norge. Den rendyrkede politiske nettavisen har 22 år bak seg i Danmark og åtte i Sverige. Nå er det Norges tur. Altinget dekker politikk fra et nøytralt ståsted og er opptatt av en faktabasert og analytisk journalistikk. Som Altinget-leser kan du få tilgang på dagsaktuelle nyheter, spaltister og debatt om allmenn politikk, både internasjonalt, nasjonalt, regionalt og kommunalt.

I våre fagpolitiske nisjer går vi mer i dybden. 

Altinget Løvebakken er nisjen for alle politiske nerder. Her vil vi få de siste analysene, innsikt i prosesser, nytt om navn og dypdykk i månedlige meningsmålinger. 

Altinget Løvebakken er nisjen for alle politiske nerder. 

Veslemøy Østrem
Sjefredaktør i Altinget

Det er de to løveskulpturene som helt siden 1865 har voktet inngangsplatået til stortingsbygningen, som har gitt navn til Løvebakken.  De ble skapt av billedhuggeren Christopher Borch og straffangene Søren Andersen Buskerudseie og Theodor Pedersen Vøyen. 

Takvam og Ruud i Løvebakken-nisjen

Alle journalistene i Altingets redaksjon vil bidra med stoff til denne nisjen. Du vil også få ukentlige analyser fra Norges mest erfarne politiske kommentator, Magnus Takvam. Etter en mannsalder i NRK har han nå en friere rolle, og er tilkyttet Altinget. 

Altinget ønsker å gå inn i de politiske prosessene som former vår politikk. Vi mener at politikk aldri har vært viktigere. Vi vet at mange er i ferd med å miste tilliten både til media og til politikere på Stortinget.

Vårt mål er å bidra med en politisk journalistikk som ikke er lettvint eller på konstant jakt personskandaler, men som ser bak de politiske prosessene. 

Kontakt

Det er sjefredaktør Veslemøy Østrem som er avsenderen av to nyhetsbrev per uke fra Altinget Løvebakken.

Hvis du har ideer til temaer, ønsker å delta i debatten eller vil melde inn kalenderhendelser, er du velkommen til å kontakte redaksjonen:

Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget. 

Hvis du vil sende et debattinnlegg, kan du skrive til [email protected]
Du kan sende navnenyheter til [email protected] og pressemeldinger og hendelsesnyheter til [email protected]

Har du spørsmål om ditt abonnement, skriv til [email protected] 

Annonser

Ønsker du at annonsere eller få din stillingsannonse på Altinget, så kontakt Altinget Annonser på [email protected]  

Omtalte personer

Veslemøy Hedvig Østrem

Sjefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

Magnus Takvam

Politisk kommentator, Altinget.no
Norsk Journalisthøyskole (1983)

Solveig Ruud

Journalist, Altinget

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00