Analyse av 
Hans Andreas Starheim

Dette er konfliktsakene på SVs landsmøte

Om det finnes opprivende politiske uenigheter i SV, har partiledelsen gjort en god jobb for å dempe dem og skjule dem inn mot årets landsmøte. Men helt uten kamper blir det ikke, og kanskje kan vi ense noen ulmende glør som kan blusse opp til langt varmere konflikter i fremtiden.

Bare brede smil og enighet da påtroppende SV-leder Kirsti Bergstø og avtroppende SV-leder Audun Lysbakken snakket med pressen noen dager før landsmøtet i partiet. 
Bare brede smil og enighet da påtroppende SV-leder Kirsti Bergstø og avtroppende SV-leder Audun Lysbakken snakket med pressen noen dager før landsmøtet i partiet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Hans Andreas Starheim

– Nå begynner jeg å bli desperat etter noe å vinkle på! Er det ingenting dere er uenig om, spurte en av journalistene partiledelsen i SV på pressekonferansen i forkant av landsmøtet.

Det er nemlig et tilsynelatende svært harmonisk parti som samles på Gardermoen denne helgen, for blant annet å krone den uutfordrede Kirsti Bergstø som ny leder. Selv det historiske linjeskiftet i spørsmålet om Norges medlemskap i Nato, ser ut til å kunne skje pent og pyntelig, uten noen store splittelser.

Men helt stille blir det ikke. Her er de viktigste konfliktsakene på årets landsmøte i Sosialistisk Venstreparti:

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00