Frp flytter mest penger i alternativt budsjett

Med et skatte- og avgiftskutt på nesten 60 milliarder, kutt i offentlige utgifter på 41 milliarder, 27 milliarder tappet fra Statens Pensjonsfond Norge og til sammen 15 milliarder i økt utbytte fra Statkraft og Argentum, flytter Frp på mer penger enn noen andre i sitt alternative statsbudsjett. 

Partileder Sylvi Listhaug og finansfraksjonsleder Hans Andreas Limi har ikke holdt igjen når de har laget sitt alternative statsbudsjett for 2023.
Partileder Sylvi Listhaug og finansfraksjonsleder Hans Andreas Limi har ikke holdt igjen når de har laget sitt alternative statsbudsjett for 2023.Foto: Terje Pedersen / NTB
Hans Andreas Starheim

Frp er sist ute med å legge frem sitt alternative budsjett av stortingspartiene, og det er ingen som flytter mer penger i sine budsjettforslag enn det de gjør.

– Vi vil peke ut en retning med vårt alternative budsjett, sier leder for partiets finansfraksjon Hans Andreas Limi.

Partiet tar flere store grep de er alene om i sitt budsjett. Blant annet salderer de med å legge ned både fylkeskommunen og statsforvalteren. At dette er noe som kan være vanskelig å gjennomføre så raskt at det gir den innsparingseffekten allerede neste år, er noe Limi ikke vil gå med på.

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00