Ministrene overtok forhandlingene på COP27 onsdag. Her er de største flokene

Det er tre dager igjen av klimatoppmøtet i Egypt når det onsdag er politikerne og ikke embetsmennene som skal ta COP-forhandlingene i mål. Her får du status på de viktigste forhandlingene.

Klimademonstranter ropte "one point five to survive" utenfor lokalet der klimatoppmøtet COP27 finner sted i Sharm el-Sheikh i Egypt. 1,5-gradersmålet er under press på klimatoppmøtet, ifølge flere aktører. Nå jobber en rekke land hardt for å redde det.
Klimademonstranter ropte "one point five to survive" utenfor lokalet der klimatoppmøtet COP27 finner sted i Sharm el-Sheikh i Egypt. 1,5-gradersmålet er under press på klimatoppmøtet, ifølge flere aktører. Nå jobber en rekke land hardt for å redde det. Foto: AP Photo/Peter Dejong/NTB
Rasmus Raun Westh

Tjenestemenn har fått ekstra tid i klimaforhandlingene i Sharm el-Sheikh. Normalt tar politikerne over i den andre uken av klimatoppmøtene. Under COP27 innkaller det egyptiske presidentskapet ministre først på onsdag. Da er det tre dager igjen til klimatoppmøtet formelt avsluttes fredag.

Ifølge Earth Negotiations Bulletin kan det ende opp med å være rekordmange forhandlingsspor som forblir uløste på COP27.

Her er et utvalg av de viktigste tingene det forhandles om i Egypt.