SVs alternative budsjett: Grønnere, en satsning på internasjonal solidaritet og mer omfordelende, mener Lysbakken

Fredag la SV frem sitt alternative statsbudsjett. – Dette budsjettet viser rettferdig fordeling om omfordeling i en tid med økonomisk krise, mener SV-leder Audun Lysbakken.

SV-leder Audun Lysbakken la fredag 4. november frem partiets alternative statsbudsjett for 2023.
SV-leder Audun Lysbakken la fredag 4. november frem partiets alternative statsbudsjett for 2023. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Lara Rashid Hans Andreas Starheim Elisabeth Bergskaug

– Det er dyrtid, og mange sliter med regningene og renter. Da må vi møte de økende prisene med mer rettferdig fordeling, så vanlige folk med lite får mer å leve av. Det gjør SV i dette budsjettet, der vi legger frem en dyrtidspakke på 8,6 milliarder for å styrke kjøpekraften til de som trenger det mest, sier Lysbakken.

Du kan laste ned SVs alternative statsbudsjett her.

– Vi mener det er rom for kraftig omfordeling og omprioritering, sier SV-lederen.

Når SV skal begynne forhandlingene med regjeringen neste uke, skal de jobbe for å få igjennom en satsing på uføre og enslige minstepensjonister.

Vi mener det er rom for kraftig omfordeling og omprioritering

I deres statsbudsjett foreslår de blant annet å øke i pensjonen til enslige minstepensjonister med 7.500 kroner i året. Det vil koste 550 millioner kroner.

De foreslår også en økning av minstesatsen til uføre på 3.000 kroner i året. I dag får uføre en minstesats på 16.173 kroner i måneden før skatt.